Aktivnosti

Zbog atraktivnosti svoje lokacije, područje Stare Crne Gore predstavlja pravi izazov za sve posjetioce željne avanture, aktivnog odmora kao i netaknute prirode i čistog vazduha...

Posjetu Rijeci Crnojevića moguće je upotpuniti interesantnim pješačkim turama poput one do Obodskih pećina ili za ljubitelje umjetnosti turom do art-staze u Smokovcima. Za ljubitelje sporta u ponudi je vožnja kajakom. Obilazak Skadarskog jezera je nezamisliv bez krstarenja. Tom prilikom se posjetioci bliže upoznaju sa istorijatom ovog predjela kao i sa njegovom florom i faunom.

skadrsko jezero crna gora skadarsko jezero crna gora skadarsko jezero crna gora Aktivnosti 8 hiking scrna gora skadar lake biciklizam crna gora biking Aktivnosti 2 biciklizam crna gora biking hiking crna gora skadar lake biciklizam crna gora biking skadarsko jezero crna gora Aktivnosti 1 Aktivnosti 3 Aktivnosti 4 Aktivnosti 5 Aktivnosti 6 Aktivnosti 7 skadarsko jezero crna gora skadarsko jezero crna gora Aktivnosti 9 Aktivnosti 10

Zainteresovanima je omogućeno rekreativno bavljenje sportskim ribolovom, kao i kupanje u toploj jezerskoj vodi. U Donjim Brčelima je u ponudi organizovanje pješačke ture prema brdu Bjelasica na čijem vrhu se nalazi vidikovac sa kojeg se pruža pogled na Podgoricu, Skadarsko jezero, Lesendro i Albaniju. Nalazi se na 600 metara nadmorske visine.

Za posjetioce avanturističkog duha, u ponudi je pješačenje do rijeke Oraovštice i kupanje u rijeci, gdje je divlja i netaknuta priroda. Sama rijeka je prozirne zelenkasto-plave boje. Obale spaja most iz 15. vijeka koji je obrastao bršljanom, što mu daje poseban izgled. U Gornjim Kokotima je u ponudi pješačka tura do vrha brda Bogomolja za koje je svojevremeno kralj Nikola izjavio: „nit’ manjeg brda, nit’ ljepšeg pogleda!“, jer se sa njega pruža predivan pogled na panoramu Podgorice i okolnih sela. U ponudi je i rekreativno bavljenje sportom.

U okviru posjete selu Staniseljići, u ponudi je i pješačka tura do Krivog vrha ili Velje gore, sa čijeg vidikovca posjetioci mogu uživati u nesvakidašnjem pogledu na Skadarsko jezero sa jedne i Podgoricu i okolna sela sa druge strane. Takođe iz ponude PZ „Komani, Bandići, Zagarač“ se izdvajaju i ture lokalnim seoskim stazama, izlazak na vidikovce i obilazak etno-kuća sa ovog područja. Za one željne biciklizma najpreporučljivija za tu aktivnost je dionica puta Dubovik-Čevo u ljetnjem periodu, zbog atraktivnosti predjela i smanjene frekvencije saobraćaja.