Nacionalna kuhinja

Ono što će sigurno uticati na posjetioce da se opet vraćaju Staroj Crnoj Gori su autentična jela nacionalne kuhinje...

U restoranskom ambijentu konobe „Mostina“ na Rijeci Crnojevića posjetioce očekuje riblji meni koji podrazumijeva riblju čorbu, suvog i mariniranog krapa, salate i piće domaćih proizvođača. U predivnom ambijentu ribarskog naselja Karuč u domaćinstvu porodice Strugar u ponudi je riblji ručak spremljen na tradicionalan način. Sem riblje čorbe, miješane jezerske ribe sa kuvanim krompirom kao prilogom, uz ručak se služi salata od sezonskog povrća kao i voće i domaći hljeb. 

Nacionalna Kuhinja 1 Nacionalna Kuhinja 2 Nacionalna Kuhinja 3 Nacionalna Kuhinja 4 Nacionalna Kuhinja 5 Nacionalna Kuhinja 6 Nacionalna Kuhinja 7 Nacionalna Kuhinja 8 Nacionalna Kuhinja 9 Nacionalna Kuhinja 10 Nacionalna Kuhinja 11 nacionalna kuhinja crna gora skadarsko jezero nacionalna kuhinja crna gora nacionalna kuhinja crna gora skadrsko jezero nacionalna kuhinja crna gora skadarsko jezero nacionalna kuhinja etno gastro crna gora nacionalna kuhinja etno gastro crna gora nacionalna kuhinja crna gora skadarsko jezero nacionalna kuhinja etno gastro crna gora nacionalna kuhinja crna gora skadarsko jezero nacionalna kuhinja crna gora skadarsko jezero

U konobi „Sojak“ u Donjim Brčelima u ponudi su sem meze (sastoji se od priganica, meda, marinirane ribe, suvih smokava, domaćeg hljeba, pršute i sira) i jagnjeća i teleća čorba, jagnjetina i teletina sa pečenim krompirom, salate i domaći hljeb kao i riblji meni. U vinskom etno-selu, Draževini od domaćih specijaliteta su zastupljeni: kastradina, kobasica, slanina i suva rebra kao i raštan sa prilogom. Od drugih specijaliteta se izdvajaju jagnjetina i teletina ispod sača, po želji gostiju i kačamak sa kisjelim mlijekom, kao i svinjsko i jagnjeće pečenje s ražnja.

U selu Staniseljići, u adaptiranom prostoru porodične kuće [img-l]Bogojevića, tradicionalni ručak obuhvata: koktel, predjelo, razne supe, pečenje ispod sača uz pečeni krompir i brojne domaće kolače i poslastice od voća. Na Čevu, u domaćinstvu porodice Vukotić, poznatom po sušenju pršute i proizvodnji mesnih prerađevina- kobasica i goveđeg pršuta, posjetiocima se nudi mogućnost samousluživanja. Zainteresovani u tom objektu mogu sami da režu meso, sir, uzimaju piće i po želji i kuvaju svoj obrok. Takođe i u okviru PZ“Komani, Bandići, Zagarač“, posjetioce očekuje pored doručka i ručak spremljen na tradicionalan način od domaćih proizvoda.

Bogatstvo ukusa i boja na trpezama ovih domaćina, kao i autentičnost jela u ponudi razlog su više da im se svi posjetioci sa zadovoljstvom opet vraćaju.